Pennor till barn i Malawi

 

omslag Malawi

malawikids 3

 

 

 

 

 

Bilder från Mgodi F.P. School, en av två skolor som projektet Pennor till barn i Malawi samarbetar med.

Vad har en penna för värde? Jag fick anledning att fundera på det när en släkting till mig kom hem från en resa till Malawi i Afrika. Hon berättade om en pojke som dansade av glädje, när han fick en penna. Dansade av glädje, för en ”school-pen”! Jag hade nyss slängt trettio stycken, för att de var blå och fula. Då startade jag projektet Pennor till barn i Malawi.

Att läsa och skriva skapar möjligheter! För 100 svenska kronor kan 74 barn i Malawi få varsin bra bläckpenna. För 80 kronor till får de varsin skrivbok också. Möjligheterna efter det är oändliga! Så hjälp mig att hjälpa. Sätt in ditt bidrag på bankgiro: 201-0817. Vill du märker du insättningen med ditt namn.

Jag jobbar i samarbete med Zebbie Fagerlind som jag känt sedan barndomen, och jag vet att varenda krona vi samlar in går direkt till barnen. Zebbie samarbetar bland annat med FN. Läs gärna mer om det här.

Gilla projektet Pennor till barn i Malawi här på facebook, där finns det mer information samt nyheter och bilder på hur det hela fortskrider!

Tusen tack för ditt stöd!

 

Lämna ett svar