Om mig

Jag var åtta år när jag i en ”mina-vänner-bok” fick frågan ”vad vill du bli när du blir stor?” Kung svarade jag, eller författare. Nu är jag glad att jag valt rätt!

Jag har egentligen alltid skrivit, fast mest i huvudet, skapat otaliga karaktärer och berättelser, men aldrig riktigt lyckats få ner dem på papper. Tills jag bestämde mig för att söka till Lunds universitets författarskola. Jag kom in och allt med skrivandet blev plötsligt mycket lättare. Där skrev jag min debutroman ”Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt.”

Jag skriver för barn och unga om vardagens oändliga dramatik. Om små och stora händelser och om känslor som jag tror att de flesta kan känna igen sig i. Ofta skriver jag om sådant som gör mig arg och som berör mig, till exempel unga människors utsatthet, men också om spännande och roliga saker för barn i låg- och mellanstadieåldern. 

Jag tycker att det är väldigt roligt att komma ut och träffa läsare i skolor och på bibliotek. Aldrig har jag varit med om så spännande samtal som då! Jag håller också skrivarverkstäder och kurser, och jag förundras varje gång över alla fantastiska skrivarelever jag har äran att få träffa. Om alla bara visste hur enkelt det kan vara att skriva!

När jag inte sitter i min skrivarstuga eller är ute på författarbesök så umgås jag med min fina familj. Jag är gift och har två barn. För övrigt är jag ganska bra på att rida, urusel på att spela hockeyspel (men det gör jag ändå) och så älskar jag att gå i skogen med vår labrador Lexie. 

Kika gärna in på instagram om ni vill veta mer. 

Ni kan också läsa om mig på Opals hemsida. Eller självklart höra av er till mig om ni har någon fråga, på mail@anetteeggert.se 

Författarbesök bokas hos Författarcentrum Syd, eller direkt här på min hemsida. 

Lämna ett svar